Activiteiten-Wandelingen

Sfeerfoto's terug te vinden onder rubriek foto's

Vroeger deden we ieder jaar een voorjaarswandeling, steeds in een ander gebied.
Door weinig opkomst hebben we deze activiteit moeten schrappen van onze activiteitenlijst.

In 2018 is deze tocht spijtig genoeg niet kunnen doorgaan door slechte weersomstandigheden.

In 2017 hebben we dan een fietstocht gedaan in de regio Weelde-Statie, dit in de plaats van een wandeltocht.

Onze laatse wandeling vond plaats op zondag 24 april 2016.
We trokken naar het Beleven te Reusel. We spraken af om 13u20 op de parking van de Hollandershoeve, Reusel om dan om 13u30 de wandeling te kunnen starten.
Het was een geslaagde wandeling, met een zeer lage opkomst. We hebben mooi weer gehad tijdens de wandeling.

Een jaar eerder ging de wandeling door op zondag 26 april 2015 te Ravels.
We spraken af omstreeks 13u15 aan de kerk van Ravels, om dan om 13u30 te kunnen vertrekken. Er was echter maar een kleine opkomst.
We hebben dan een wandeling gedaan in Ravels, met ook een nodige tussen- en eindstop.

In 2014 bracht onze wandeling ons naar het prinsenpark. Hier spraken we af omstreeks 13u30 op de parking aan het educatief centrum.

Toen ons groepje ongeveer 12 personen telden en we niemand meer verwachten vertrokken we voor onze wandeling. In het begin zagen we niet veel spectaculairs, wel wat mezen, vinken, merels etc.
Het eerste deel dat ons leide naar de kattesteertvijver was voornamelijk door het bos, hier en daar aan de rand van een weiland. In het bos hoorde en zagen we hier en daar nog een specht zen werk doen.
Bij de kattesteertvijver aangekomen begon het succes al groter te worden, de zilverreigers zaten ons al op te wachten. Eens we dan ook even door de kijkwand keken hoorde we de roerdomp, en na enkele minuten liet deze zich ook nog zien ook. Dit is iets wat we nog zelden mee maakte tijdens onze wandelingen. Iedereen natuurlijk direct zen verrekijker in aanslag om dit dier te bewonderen, het was echter de vijver overgevlogen om daar in het riet te lopen. Verder zaten er op de vijver nog wel diverse soorten eenden, ganzen en ook een witte zwaan. We waren content.
De wandeling werd verder gezet richting kievitvijver waar zich in het kijkhutje een koppel spreeuwen gevestigd had. Na hier even een kijkje te nemen wandelden we langs de middenweg terug richting parking. Het einde van de wandeling was aangebroken, en we hadden allemaal dorst. We namen de auto en fiets mee richting café Meulenzicht en plaatste ons hier nog even op het terras om na te babbelen.